Про річку Ірпінь та її водних мешканців


Продовжуємо інформувати вас про мешканців українських водойм. Наймасовіші види української іхтіофауни та цікаві факти про водойми, які вони населяють у рубриці Наші водойми.


Сьогодні розповімо вам про річку Ірпінь та її цікавинки.


Ірпінь - річка в Україні, що протікає в межах Житомирської та Київської областей. Права притока Дніпра.


Довжина - 162 км, площа басейну сягає 3340 км².


Бере початок поблизу с. Яроповичі у Житомирській області, гирло - біля с. Козаровичі у Київській області, де води Ірпеня піднімаються насосною станцією до рівня Київського водосховища, оскільки водне дзеркало річки знаходиться на 6-8 м нижче його рівня.


На відрізку 131 км річище р. Ірпінь є магістральним каналом Ірпiнської осушувально-зволожувальної системи. У басейні Ірпеня діють невеликі осушувально-зволожувальні системи.


В іхтіофауні р. Ірпінь найпоширенішими видами є карась сріблястий, лящ, плітка, краснопірка, рідше зустрічаються щука, окунь, сом, судак. Звичними мешканцями ріки стали й декілька інтродукованих видів: білий амур, чебачок амурський, строкатий і білий товстолоби, сонячний окунь, ротань-головешка.


Чекайте наступної середи, ми розповімо вам про Пулемецьке озеро - одну з найбільших блакитних перлин Шацького заповідника на Волині.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!