Київ і Канів з’єднає «Ракета»


Перше тестове судно «Ракета» вирушило по маршруту Київ-Канів-Київ зі столичного Річкового вокзалу.

 

Державне агентство розвитку туризму України запустило пілотний проєкт щодо розвитку туристичних маршрутів до Канева.


Перший тестовий рейс зі столиці. Фото зі сторінки Олександра Ткаченка у Фейсбуці


«За ініціативою Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка запустили пілотний проєкт. Відтворення даного сполучення є гарною традицією минулого. Розвиток річкового туристичного сполучення є одним із пріоритетних напрямків розвитку туризму України та має попит серед українських та іноземних туристів», — зазначила голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів.


У промотур було зібрано фокус-групи різних вікових категорій та сфери діяльності. Результатом фокус-групи буде дослідження доцільності і особливостей запуску подібних маршрутів. Попереду на усіх учасників маршруту чекає екскурсійна та розважальна програма Каневом.


Всередині «Ракети». Фото: Мар’яна Олеськів


Нагадаємо, завдяки компані «Нібулон» у 2017 році насолодитися прогулянкою на високошвидкісних «ракетах» змогли понад 24 000 пасажирів, зокрема діти, учасники АТО, громадські активісти, волонтери, правозахисники та інші під час благодійних рейсів по Дніпру у Києві, Каневі, Кременчуці, Черкасах та інших містах України.


Проте у регулярні рейси по Дніпру у Києві «Ракети» так і не вийшли.


Водночас від цієї ідеї не відмовляються. Так, зараз у розробці проєкт-магніт «Водний маршрут Дніпром» розглядають можливість створення спеціального туру на знаменитому судні «Ракета» по Київському водосховищу аж до Чорнобиля.


Наталка МАРКІВ, «Вечірній Київ»

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!