Греція та аквакультурний туризм


Аквакультура і туризм можуть здаватися окремими світами, але в деяких місцях ці дві галузі можуть знайти спільну мову. В епоху, коли в тренді екологічна сталість та пізнавальні подорожі, здавалося б, неспівставні галузі аквакультури та туризму в Греції поєднуються для взаємної вигоди.


Греція розвиває та популяризує аквакультурний туризм з метою підвищення обізнаності та поліпшення сприйняття громадськістю рибних господарств, зокрема для зміцнення «блакитної економіки».


Одним з її ключових секторів «блакитної економіки» є аквакультура, яка включає в себе стале використання ресурсів океану для економічного зростання, покращення умов життя та створення робочих місць.

Водночас морський туризм, що процвітає в подібних місцях, також сприяє розвитку «блакитної економіки».


Океан відкриває широкі можливості для відпочинку, такі як снорклінг (вид плавання під поверхнею води з маскою, дихальною трубкою та ластами) і дайвінг. Задоволення від свіжих місцевих морепродуктів має величезну цінність, а пляжі і чисте море мають вирішальне значення у виборі туристів та їхній готовності витрачати кошти. Отже, аквакультура може сприяти розвитку туризму, а туризм може створити попит на вирощені морепродукти.


Європа прагне збільшити виробництво продукції аквакультури та сприяти синергії між аквакультурою та туризмом за допомогою концепції багатоцільового використання.


Детальніше мовою оригіналу у статті «Aquaculture tourism: An unexpected synergy for the blue economy».

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!